U bent hier

Vakantiehuis Tsjechië

Vakantiehuis Tsjechië

Tsjechië is een land in centraal Europa, wat grenst in het westen en noord-westen van Duitsland, in het Noorden aan Polen, in het oosten aan Slowakije en in het zuiden aan Oostenrijk. Een vakantiehuis Tsjechië kunt in verschillende delen van het land boeken zoals o.a.:

    vakantiehuis tsjechie
  • Praag en omgeving
  • Bohemen
  • Pilsen en omgeving

Voor de wintersport is Tsjechië ook een zeer goede uitvalbasis. Steeds meer toeristen trekken naar een vakantiehuis Tsjechië om daar hun wintersport vakantie te vieren. In maximaal 950 km vanaf Utrecht komt u aan in uw vakantiehuis Tsjechië en staat u in een mum van tijd op de latten om naar beneden te skiën.

Klimaat

Streken in de dalen van Bohemen hebben een laag neerslagcijfer. Weer andere gebieden in Bohemen hebben een onstabieler klimaat, dat lijkt op het Nederlandse klimaat. Het waait alleen wat minder hard en er valt veel meer sneeuw. De gemiddelde neerslag is in de dalen 450 tot 650 mm per jaar en in de bergen 1000 tot 2000 mm.

In de winter valt er geregeld sneeuw in de berggebieden, in de lager gelegen gebieden wisselen sneeuw en regen elkaar af. In de bergen blijft de sneeuw gewoonlijk tot het midden van het voorjaar liggen, dus ideaal voor de wintersport in een vakantiehuis Tsjechië. In deze periode staan de rivieren op hun maximum hoogte, vanwege de smeltende sneeuw. Als u liever een zonvakantie wilt, zit u in een vakantiewoning Tsjechië ook prima. In de zomer kunnen de temperaturen boven de 30 graden uitkomen.